3D SCAN

Koristeći najnoviju tehnologiju u laserskom skeniranju 3D skenerom visoke rezolucije, razvili smo sustav 3D skeniranja i mjerenja brodskih propelera, gdje se precizno zapisuju trodimenzionalni digitalni oblici brodskih propelera, neovisno o njihovom materijalu i veličini, te nam omogućuje neograničen rad na terenu u cijelom svijetu.

Rezultat skeniranja  precizno prikazuje geometriju površine skeniranog propelera, sve nepravilnosti, nejednakosti i neravnine krila propelera i našim iskusnim tehničarima

omogućuje analizu istog.

Prikazom 3D površine svakog krila, vrlo precizno se određuju devijacije samog propelera na osnovu tolerancije prema standardu ISO 484/2..

Također možemo vidjeti i debljine krila propelera i volumen, što nam omogućava da znamo podatak o težini svakog pojedinog krila propelera To je vrlo važan podatak jer znamo dali je propeler dobro izbalansiran, što je jedan od uzroka vibracija.

U konačnici, na osnovu rezultata, donijet će se odluka o najboljem mogućemo rjeašenju kako bi Vaš propeler postizao najbolje preformanse i tako eliminirao sve efekte lošeg propelera, kao što su vibracije, kavitacija, ne postizanje optimalnog broja okretaja i što je najvažnije,smanjenje potrošnje goriva.

Konvencionalan način koji se danas koristi u brodogradilištima, a to je skidanje propelera sa osovina, zamjenila je ova tehnologija te korištenjem iste dobivamo na uštedi vremena i novca, pošto se snimanje obavlja na licu mjesta.

Koristimo tehnologiju i znanje kako bismo pomogli kupcima da smanje emisije.

Image
Image
Image