CRYSTAL PROP: ANTIVEGETATIVNA BOJA ZA PROPELERE

 

Pronalaženje doista dugotrajne učinkovite boje protiv prodiranja za propelere prilično je teško, znajući da su propeleri najteži dijelovi za održavanje čistoće.

Kako funkcionira Crystal Prop?

Crystal Prop je samočišćujuća boja, dugotrajna, bez pročišćavanja biocida. Njegovom primjenom dobiva se tvrda i skliska površina koja mu omogućuje da djeluje poput boje protiv obraštanja.

Antivegetativne boje, u stvari, imaju ne samo poteškoće pri nanošenju boje, već se i odvajaju zahvaljujući trenju koje nastaje strujom vode. Crystal Prop stoga ima iste karakteristike kao i srodne boje nanesene na trup broda, s razlikom da nije potreban nikakav sloj temeljnog premaza za prijanjanje na površine na koje se nanosi, a istovremeno je i odlični anti-galvanski efekt protiv korozije.

 

Glavna karakteristika koja razlikuje Crystal Prop od ostalih proizvoda je njegova veća mogućnost prianjanja. Zbog toga je posebno prikladna primijena na mehaničke dijelove za zaštitu od kavitacije propelera.

Crystal Boat ima prednost što je kompatibilan sa svim vrstama metala.

Ovaj je proizvod već dostupan već nekoliko godina i koristi se na motornim brodovima.

Vrtnja propelera i osovina tretirane Crystal Prop-om uzrokuju da se nečistoće odvoje i skliznu vrlo lako. Na ovaj način, prilikom svakog pokretanja motora, obrađene površine se čiste.

NANOŠENJE CRYSTAL PROP-a

Kit Crystal Prop sastoji se od dvije boce koje sadrže boju i učvršćivač, koje se moraju kombinirati u omjeru 1: 1. Za pravilno miješanje potrebno je jako dobro protresti bocu koja sadrži boju.

Crystal Prop se mora nanositi jednim slojem.

Boja je gusta i glatka. Aplikacija je vrlo jednostavna, jer se zahvaljujući dobroj konzistenciji proizvoda ne stvaraju dosadni tokovi. Drugi nanos je nepotreban.

Image
Image
Image
Image