Prop Scan

Prop Scan® je revolucionarni izum za ispitivanje propelera koji omogućuje da propeler bude popravljen, modificiran ili optimiziran do vrlo visoke točnosti.

Prop Scan® omogućuje precizno mjerenje koraka (pitch) propelera do točnosti od 0,025 mm.

Ovisno o klasi na koju se optimizira propeler, mjeri se i uspoređuje minimum 4, a maksimum 10 polumjera, te 16 lokalnih područja na svakoj lopatici propelera da bi utvrdili lokalni korak (pitch), korak sekcije, korak lopatice i srednji korak propelera.

Možemo vidjeti netočnosti u koraku, konveksnosti i obliku sekcije, koji su najbitniji u preformansama propelera i nevidljivi golim okom. Ovo nam omogućuje da uklonimo neusklađenosti koje uzrokuju vibracije i proklizavanje propelera, povećavajući udobnost i preformanse vašeg plovila.

Adriatic propeleri garantiraju rezultate. Sa svojim znanjem i opremom, možemo prilagodite vaše propelera da u potpunosti odgovaraju vašem brodu koji će povećati učinkovitost, povećanje brzine, a troši manje goriva.

Vaš brod zahtijeva učinkoviti propeler za optimalne performanse. Nemojte se zadovoljite sa tradicionalnim pogađanjem propelera.

Prop Scan® tehnologijom postižemo:

  • Povećanje brzine
  • Smanjena potrošnja goriva
  • Uklanjanje vibracija
  • Sinkroniziranje dva motora
  • Poboljšanje performansi
Prop Scan