ISO 484/2

1981. godine Međunarodna organizacija za standarde ISO (International Standard Organization), odredila je standarde za propelere tj. dozvoljene tolerancije odstupanja koraka za pojedine klase propelera.
Ovo je omogućilo da se propeleri klasificiraju po kvaliteti.
Svatko tko od svog plovila očekuje maksimum i optimalne performanse, trebao bi težiti da ima Class I ili Class S propeler.

S odgovarajućim i optimiziranim propelerom vibracije će nestati i snaga koja se je trošila na vibracije, će bit upotrebljena korisnije tj. bit će upotrebljena za pogon broda.
Rezultat je trostruki, veća brzina, smanjena potrošnja goriva i ugodnija vožnja.

Image
Prop Scan  EPS  (Enhanced Propeller Standard) - Poboljšani standard za propelere

Standardi za toleranciju točnosti propelera, ISO organizacija je donijela u vrijeme kad se propeleri nisu mogli mjeriti elektronski i definira standarde samo za propelere promjera preko 800 mm.

Prop Scan EPS - (poboljšani standard propelera) koristi se u optimizaciji i modifikaciji propelera, a razvili su ga stručnjaci na tom polju za daljnje poboljšanje ISO 484 standarda.

Prop Scan EPS može izmjeriti propelere promjera manje od 200 mm.

Uz mjerenja lokalni koraka, Prop Scan EPS mjeri kompletnu tlačnu stranu propelera i prikazuje tolerancije za kontrolu oblika površine.

Prop Scan EPS dodaje dodatnu klasu točnosti klasu 0

Adriatic Propeleri mogu optimizirati preopelere na klasu 0

Image