Prop Scan

Prop Scan® je revolucionarni izum za ispitivanje propelera, koji omogućuje da propeler bude popravljen, modificiran ili optimiziran do vrlo visoke točnosti.

Sofisticirana Prop Scan tehnologija osigurava točnost propelera jer omogućuje našim ovlaštenim tehničarima podešavanje propelera prema najvišim standardima unutar ISO 484/2 tolerancije.

Prop Scan® omogućuje precizno mjerenje koraka (pitch) propelera do točnosti od 0,025mm. Zavisno o klasi na koju se optimizira propeler, mjeri se i uspoređuje minimum 4 polumjera (maximum 10 polumjera) i 16 lokalnih područja na svakom krilu propelera da bi utvrdili lokalni korak (pitch), korak sekcije, korak lopatice i srednji korak propelera.

Prop Scan tehničari upotrebljavaju ovu vrhunsku tehnologiju da procjene i precizno izoliraju problematične djelove propelera.

Možemo vidjeti netočnosti u koraku, konveksnosti i obliku sekcije, koji su najbitniji u preformansama propelera i nevidljivi golim okom. Ovo nam omogućuje da uklonimo neusklađenosti koje uzrokuju vibracije i proklizavanje propelera, povećavajući udobnost i preformanse vašeg plovila.

 

Prop Scan® tehnologijom postižemo:

 Povećanje brzine

Smanjenje potrošnje goriva

Uklanjanje vibracija

Sinhroniziranje dva motora

Poboljšanje operabilnosti broda

Smanjenje CO2 emisija

 

Image